Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2009 13:59 - Агресията в подрастващото поколение
Автор: ilieva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1969 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Със сигурност темата, която ще подхвана, няма да доведе до откриване на топлата вода. Това е тема - нашумяла и набуляла в обществото. Става дума за агресията, която се е зародила в така нареченото "подрастващо поколение". Тези, на пръв поглед милички и невзрачни дечица, които са бъдещето на страната ни. Но за какво бъдеще говорим, след като те от малки решават проблемите и конфликтите по между си чрез насилие. Нека помислим - какво има да делят те, за какво толкова спорят и защо спорът им преминава в явна агресия? Колкото и труден да е станал животът, колкото и нисък да стандарта на обикновеното българско семейство, всеки родител се стреми да осигури добро бъдеще на своето дете. Да се огледаме малко. Учениците са по-добре облечени от своите учители, демонстративно показват своите GSM-и - последен писък на технологията, видимо се опитват да показват надмощие над прподавателите и съучениците си. Минавайки покрай двора на едно училище дочувам следната реплика: "Отиди до магазинчето отсреща и ми купи закуска, чуваш ли, на тебе говоря. Няма да повтрям, отивай, ако не искаш да ти разбия главата". Да си призная честно, меко казано, бях потресена. От къде такива думи в речника на дете на видима възраст 12-13 години? На това ли ни учат в училище, това ли ни дава домашното възпитание? НЕ. В училище, у дома ни учат да не правим точно това. Много често ставаме свидетели в телевизионния ефир на какви ли не абсурдни ситуации - дете преби учителка; младеж уби девойка ;дете наръга съученика си;  и още ред подобни. А какво прави този нож в "невинното детенце"? Дане би да го носи за самозащита?  И не е само това. Не знам ставали ли сте свидетели на подобна всада - двама малчугани се хванали за вратовете и си разменят тупаници? Ами да ви кажа това се случва почти във всеки училищен двор, междублокова алея. Не ги притеснява факта, че минават хора, защото преминаващите не се месят - мислят си "те са деца, ще се оправят по между си" или "защо да се бъркам, като може аз да го отнеса" и просто си отминават. Никаква гражданска позиция скъпи ми народе. Подяволите, не се ли замислят тези деца, какви могат да бъдат последствията след подобна саморазправа? Не усазнават ли как могат да навредят на себе си и на "другарчетата си" по юмруци. 
Това не може да продължава така. Нека се направи нещо инъче не знам къде ще му се види края. Трябва да се вземат някакви мерки. 
Призовавам родителите - обръщайте повече внимание на децата си, въпреки ангажиментите, които имате. Говорете повече с тях. Изслушвайте ги. Дайте им съвет, когато ви помолят за това. 
Мили ми оправници, имам молба, така да го нарека, и към вас. Отпуснете малко средства, нека се сложат специални апарати за разпознаване на метални изделия на входовете в училищата, през които да минават учениците. Така хладните оръжия, които носят в себе си, ще бъдат комфискувани от училищната охрана.
Предполагам има и други начини, които да не позволяват на тинейджърите да се разкарват с ножки в себе си. 
Нека се опитаме да намалим агресията сред  подрастващите. Нека отгледаме и възпитаме деца, които ще са гордост за тяхните родители и за страната, в която живеят.


Тагове:   агресия,


Гласувай:
0



1. анонимен - Смесено мнение
21.04.2009 22:08
Има много вярни неща, но има доста правописни грешки.
цитирай
2. ilieva - vyzmojn e da sym dopusnala greshki v ...
22.04.2009 17:21
vyzmojn e da sym dopusnala greshki v byrzinata, ako ne ti predstawlqva trudnost- posochi gi
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ilieva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 100768
Постинги: 42
Коментари: 107
Гласове: 835
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031